ЖІНОЧИЙ БІЗНЕС ЯК ЖИВИЙ ОРГАНІЗМ

Все є енергія і все потребує енергії. Жінкам властиво вкладати власну енергію у те, що вони створюють. Не просто ж так, ми називаємо бізнес, справу, проєкт – своїм дітищем. А це значить, що воно потребує не лише професійних, знань та навичок, а й турботи, уваги і живлення. Давайте поміркуємо, як ми можемо подбати про свою справу, щоб вона могла міцніти та зростати.

П’ять джерел живлення

“Ви ніколи не замислювалися, чому ваш організм вимагає їжі? Тому що він хоче, щоб ви рухалися.”

Ці рядки, які я прочитала в “Книзі про тіло” акторки Кемерон Діаз, змусили мене замислитися. Моя справа теж вимагає, щоб я постійно рухалася. І якщо порівняти справу, якою ми займаємося, з живим організмом, то можна припустити, що вона теж потребує живлення. І дати його можемо тільки ми самі.  

У мене вийшло п’ять напрямків, за якими я турбуюся про тіло, і які пропоную відстежувати в контексті вашого бізнесу чи проєкту.

Енергія

Кілька разів на день ми годуємо наше тіло, щоб отримати енергію. Наразі більшість з нас дбають про якість та кількість продуктів, вміст нутрієнтів, привабливий вигляд та приємний смак страв.

Живленням для нашої справи, як на мене, є наші думки. І тут ми часто не такі вибагливі: можемо днями споживати прокислу страву зі страхів та сумнівів і водночас абсолютно серйозно сподіватися на збільшення доходів та чергу з клієнтів.

Як неякісна їжа труїть організм, так і думки зі знаком мінус є небезпечними та шкідливими.

Пропоную кілька разів на день робити практику “стоп”: відкладіть справи і відчуйте, на чому ви зараз зосереджені. Наскільки ваші думки смачні, приємні та насичені енергією зростання?

Рух

Як м’язи стають слабкими без руху, так і бізнес не може розвиватися без ваших постійних кроків. Звісно, ми не говоримо про рух заради руху. Важливо аналізувати, наскільки ваші дії вас підсилюють, дають нові можливості та допомагають генерувати ідеї. А може, ви за інерцією робите те, що вже давно не дає результату?

Це часто можна помітити в соцмережах, коли роками використовується один підхід до створення контенту та продажів, до якого аудиторія давно вже звикла і просто не помічає ваших зусиль. Так і м’язи звикають до однакових вправ, тому варто змінювати навантаження, щоб отримувати кращий результат і не втратити інтерес до тренувань.

Баланс

Наше тіло потребує не тільки їжі та руху, а й повноцінного сну і відпочинку у той спосіб, який найкраще допомагає вам відновитися. 

Баланс у бізнесі – це для мене про увагу до кожної з ролей, яким потрібно приділяти увагу. У наших проєктах ми не тільки підприємиці та експертки, а й маркетологи, менеджери та бухгалтери. Якщо одна з ролей випадає, всі інші дуже швидко починають давати збій і механізм починає скрипіти і вповільнюватися.

Чистота

Дбати про чистоту свого тіла – звичайна потреба, доцільність якої мало хто буде ставити під сумнів. Яка ж корисна звичка є відповідною у бізнесі?

Вважаю, це збереження прозорих і ясних сенсів, з якими ви звертаєтеся до своїх клієнтів. Вам самим має бути чітко зрозуміло, хто саме і чому має купити у вас.

Тому рекомендую регулярно дбати про розчищення простору в сфері свого впливу: спрощуйте внутрішні процеси, звільніться від зайвого та транслюйте максимально точні смисли про себе, свій продукт та його цінність.

Цільність

Відповідальність за здоров’я і красу тіла лежить на нас самих. Якщо ми всебічно про нього турбуємося, воно обов’язково відповідає і дає можливість займатися улюбленою справою. Можливо, ви помічали, який наш організм поступливий: варто виділити трохи більше часу на сон, знайти момент для прогулянки та приємних дрібниць, і одразу з’являється відчуття повноти життя, задоволення та бажання творити.

Уявлення про свою справу як цілісний організм допоможе вам вчасно направляти зусилля в ті напрямки, котрі потребують вашої уваги, щоб все працювало як точний та безперебійний механізм.

Для турботи про тіло ми обираємо перукаря, косметолога, масажиста, фітнес-тренера та дієтолога. Ваш бізнес тільки виграє, якщо вам допоможуть спеціалісти у своїй справі, а ви зможете зосередитися на власній майстерності.

З будь-якого напрямку ви можете обирати, впоратися самій чи вам потрібні інші люди, яким можна довіритися. Головне почуватися цілісно і гармонійно у всіх значущих сферах вашого життя.

Завершу теж цитатою з книги Кемерон Діаз:

Живлення – це здоров’я, а здоров’я – це все.

Нехай ваша справа отримує від вас стільки уваги, щоб бути здоровою і приносити користь вам і вашим клієнтам.

АВТОР: Олена Кириченко, маркетолог, тренер з персонального маркетингу , засновниця першої української школи ціннісного маркетингу “Arleni Meta School”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *